top of page
Yönetmenler

YÖNETMENLER

 Yaratıcı ekip; topluluklarda genellikle dört yönetmen, sahne amiri ve bunların yardımcılarından oluşur. Bunların yanında oyunun genel bir yönetmeni de olabilir. Her yönetmen; drama yönetmeni, müzik yönetmeni, teknik ekip yönetmeni ve sosyal ekip yönetmeni olmak üzere, kendi ekibinden sorumludur. Ayrıca sene içerisindeki gösterileri seçmek ve içeriğini hazırlamak, seçmeleri yapmak ve ekibi belirlemek, çalışmaları yönetmek yine bu insanların sorumluluğundadır. Yönetmenler, düzenli olarak bir araya gelerek, gösterilerin hazırlık sürecinde gidişat hakkında bilgi alışverişinde bulunurlar.

Drama Produ

DRAMA PRODU

 

Drama yönetmeni ve yardımcıları, drama ve danslardan sorumludur, buna karakter çalışmalarından dans çalışmalarına kadar vokallerin sahnede yapacağı her şey dahildir. Dans ve drama eğitiminin verilmesi, koreografilerin öğretilmesi, dramanın ayrıntılı belirlenmesi ve repliklerin ayarlanması adına drama ve dans çalışmaları yürütülür.

Müzik Produ

MÜZİK PRODU

 

Müzik yönetmeni ve yardımcıları, şarkıların ve müziğin içeriğinden sorumludur, buna koroların ve soloların öğretildiği ses çalışmalarıyla orkestra çalışmaları dahildir. Müzikalde korolar çoksesli olduğundan düzenli olarak koro çalışmaları yürütülür, bir yandan da orkestranın da bir arada ve vokallerle uyumu adına düzenli olarak orkestra çalışmaları yürütülür.

Sosyal Prod

SOSYAL PROD

 

Sosyal ekip yönetmenleri; topluluğun ve gösterilerin tanıtımından sorumludur. Sene boyunca, planları doğrultusunda sosyal ekiple yaptığı çalışmalarla topluluğun bilinirliğini arttırmaya, gösterilerin daha çok seyirciye ulaşmasına ve gösterinin kalitesinin arttırmak adına maddi kaynak bulmaya çalışırlar. Sosyal ekip yönetmenleri ise bu işlerin planlı ve koordine bir şekilde ilerlemesini sağlayan çalışmaların başındaki insanlardır.

Teknik Prod

TEKNİK PROD

 

Teknik yönetmen ve yardımcıları, gösterinin teknik altyapısından sorumludur, buna dekor, prop, kostüm, makyaj, ses ve ışık alanlarındaki çalışmaları yürütmek, tasarımları denetlemek ve gidişatı kontrol etmek dahildir. Her alan adına ayrıntılı eğitimler verilir ve ekibin rahat edecekleri alanlarda çalışmaları sağlanır.

© Matthew Murphy

Sahne Amirliği

SAHNE AMİRLİĞİ

 

Sahne amiri, gösterinin sahne dönemi denen kısmından sorumlu kişidir. Sahne dönemi, gösteri provalarının üç ekibin birleşmiş haliyle yapılması ve sahnede geçirilen kısmı içerir. Sahne amiriyle yardımcıları bu kısımda provaları yönetir, sahne giriş çıkışlarını düzenler, sahne arkası ve önü düzenini sağlar ve gösteri sırasında akışı sağlar.

© Matthew Murphy

bottom of page